Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Луганську «Високий Замок» передають з рук в руки

Сподіваємося, акція «Похід на Схід» прорве інформаційну блокаду

В редакцію ВЗ прийшов лист від нашого передплатника.

Шановна редакціє “Високого Замку”, прийміть найкращі вітання та побажання доброго здоров’я й творчих успіхів! Не уявляєте, з якою радістю і теплотою я сприйняв ваші благородні наміри розширювати межі інформаційного простору у південно-східних регіонах України. Якщо вам вдасться здійснити цю місію і це стане благородними намірами — це буде неоціненна співпраця, яка поєднає лівий і правий береги Дніпра. І їздитимуть жителі Донеччини у гості до древнього Львова, і не вигукуватимуть бабусі у Донецьку “бандерівців ненавиджу”.

Свого часу мені доводилося спілкуватися з багатьма людьми з Південної і Східної України. Це доброзичливі щирі українці, які в своїй більшості ще не вийшли з коми пострадянського режиму. Крім того, в селах мені розповідали, скільки людей померло з голоду у 1932-1933 рр., а заселили з Білорусі, Росії...

Тож потрібна продумана копітка співпраця з населенням за принципом “і вовк, і коза”, пам’ятаючи, що лише добро може породити добро.

Допомога спонсорів підписати “Високий Замок” для шкіл, установ на Сході чи Півдні — це дуже добре. Було б ще краще у ширшій формі організувати цю співпрацю: виступи художніх колективів, обмін театральними виставами, організація екскурсій, обмін студентами тощо. Один із українських американців мав добрі наміри організувати коляду “Донецьк колядує!”. Чи не похвально? Але наміри залишилися намірами, як в Ющенка. Тому благаю, щоб Господь допоміг вам здійснити свої задуми. Фінансові затрати себе виправдають сторицею. Можливо, це питання слід підняти на рівні обласної ради, а може, методом ланцюгової реакції дійти до Верхов­ної Ради.

З глибокою повагою і низьким поклоном -

Василь ЧАБАНЮК.

с. Мокряни, Мостиський район, Львівська область.

Від редакції

Дякуємо за цей щирий небайдужий лист! Дякуємо усім активним читачам, які відгукнулися на нашу ідею “походу на Схід” і вже у січні передплатили “Високий Замок” своїм знайомим та родичам. Хочемо нагадати, що газета “Високий Замок” на початку року виступила з ініціативою поширювати правдиву, об’єктивну інформацію на Центральну, Східну та Південну Україну. Поширювати територію свободи. Останні буремні події в нашій державі зайвий раз засвідчили, що Лівобережна Україна досі у глухій інформаційній блокаді. Значна частина Східної України черпає інформацію з тенденційних російських ЗМІ, особливо промиває мізки “східняків” російське телебачення, яке є відвертим рупором Кремля. Продовжують дезінформувати українців і провладні та деякі олігархічні українські телеканали. Вони безсоромно маніпулюють інформацією, показують майданівців виключно як екстремістів та терористів, а “беркутівців” як безневинних жертв, які “палають живцем”. Кадрів про катування активістів, зокрема голого та побитого Михайла Гаврилюка, якого на морозі фотографують спецпризначенці, деякі українські канали не показали...

Вже маємо і перші відгуки нових читачів зі Східної України. Жителька Луганщини, яка почала читати нашу газету з нового року, каже, що є проблема з доставкою. Газета приходить із запізненням, але це, каже, дрібниці. Вона чекає її з нетерпінням, а прочитавши від першої до останньої сторінки, передає колегам по роботі. Ті на день забирають газету додому, а потім віддають читати своїм знайомим... Каже, в Луганську і близько немає газет, де є хоч якесь критичне слово про дії влади. Тому закликає галичан поширювати правдиве слово.

Нещодавно до нас зателефонував пан Валерій і поцікавився, як технічно можна зробити передплату в іншу область. Каже, недавно спілкувався телефоном зі своїм однокласником, який зараз живе у Кіровограді, і був шокований, наскільки неадекватно той оцінює ситуацію в Україні. “У мене було враження, що ми живемо в різних країнах! Він казав такі дикі речі, що я не міг далі з ним дискутувати”, — каже пан Валерій. Він хоче передплатити своєму колишньому однокласнику “Високий Замок”, може, тоді чоловік почне “мислити по-іншому, по-державницькому”. Отже, пояснюємо процедуру передплати в іншу область. Ідете в будь-яке поштове відділення (яке до вас найближче). Не має значення, в якому місті чи селі ви живете. Заповнюєте передплатну квитанцію, де вказуєте адресу своїх родичів чи знайомих (кому хочете передплатити газету), і все. З наступного місяця газету їм має приносити їхній листоноша. Так само можна передплатити газету в будь-яку установу, школу чи бібліотеку.

Сподіваємося, наша спільна з вами акція “Похід на Схід” набуде ланцюгового характеру і таки прорве інформаційну блокаду у південно-східних областях. Схід і Захід мають бути разом!

Схожі новини