Передплата 2024 «Добра кухня»

Як політик Шевченко буде дебатувати з політиком Кличком?

Андрій Шевченко пропонує Віталію Кличку провести політичні дебати між командами партій «Україна – Вперед!» та «Удар». Ні, це не жарт, і не “прикол”. Це офіційна заява другого номера виборчого списку партії Наталії Королевської, яку Андрій Шевченко зробив в ефірі програми «Великий футбол» на ТРК «Україна».

«Вітаю Віталія (з перемогою в останньому бою). Він — молодець, удачі йому в спорті та політиці, — випромінював радість Андрій Шевченко. — Так уже склалося, що ми в різних партіях, тому пропоную, щоб найближчим часом наші команди зустрілися на політичних дебатах та обговорили питання майбутнього України».

Чому “рукавичку” Кличкові кинув саме Шевченко, а не, скажімо, лідер партії Наталія Королевська? Це було би теж забавно, але щонайменше більш логічно — як лідер лідеру. Думаю, причин кілька. Одна — нагадати виборцеві про Андрія Шевченка як представника команди Королевської. Зрештою, Шевченко в уяві українців стійко закарбувався як спортсмен, футболіст, а його несподівана участь у виборчій кампанії як непорозуміння або ж банальна піар-акція. Щоб зламати цей стереотип, з Шеви треба ліпити якого-не-якого, але політика.

Вперта соціологія показала, що рейтинг партії “Украї­на — Вперед!” після включення до першої п’ятірки знаного футболіста анітрохи не виріс. Навіть підупав, бо Шевченка як народного депутата, який пише закони, ніхто серйозно не сприймає. Дотепники в Інтернеті лише “стібаються” та відверто знущаються з біґбордів, де красується “солодка парочка” — Шевченко з Королевською, чи тріо — з додаванням Ступки. “Україна — Вперед!” ніяк не може дострибнути до омріяних п’яти відсотків. Козирів, мабуть, вже не залишилося. Тож іміджмейкери, вочевидь, вирішили, що треба якось активніше експлуатувати зірку футболу. А якщо не вдається підтягнути рейтинг партії за рахунок його відомого імені, то, може, вдасться якось прив’язати Шевченка до Кличка, у якого політичний рейтинг вищий, і таким чином підтягувати команду Королевської?

Як би там не було, але на тлі досить нудної, кволої виборчої кампанії такі дебати пожвавили б перегони. А щоб було ще цікавіше, бо народ любить насамперед видовища, їх варто було б робити у кілька етапів — один раз на боксерському рингу, другий — на футбольному полі. Щоправда, як свого часу жартували в КВН: матч між братами Кличками та київським “Динамо” завершився внічию: боксери не наздогнали футболістів...

Схожі новини