Передплата 2024 ВЗ

Міністр юстиції Денис Малюська пояснив, чому Україна не оголосила стан війни

  • 10.05.2024, 15:15
  • 484

Україна не має оголошувати стан війни, оскільки не нападала на когось, а навпаки — захищається від російської збройної агресії

Денис Малюська. Фото: РБК
Денис Малюська. Фото: РБК

Про це <%%___YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5iYmMuY29tL3VrcmFpbmlhbi9hcnRpY2xlcy9jODh6MnZnbXgzcm8/YXRfYmJjX3RlYW09ZWRpdG9yaWFsJmFtcDthdF9mb3JtYXQ9bGluayIgdGFyZ2V0PSJfYmxhbmsi=>сказав міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю BBC News Україна.

Він зазначив, що оголошення війни для України нічого не змінить, адже всі норми права, які стосуються війни, вже застосовані, тож оголошення чи не оголошення «не має жодного юридичного сенсу».

«Це просто феєрична історія. Типу якщо ми на третьому році [повномасштабної] війни оголосимо війну, це щось одразу врегулює, чи якось зможе пояснити суспільство. Типу, якби ми оголосили стан війни в лютому чи в березні — це теж ніби щось змінило б», — сказав Малюська.

Він додав, що окремі юристи взагалі ставлять під сумнів правильність того, щоб хтось оголошував стан війни.

«Якщо на когось нападаєш і оголошуєш війну — це злочин агресії. Якщо ти захищаєшся — тобі не треба нічого оголошувати. Ти захищаєшся — само собою є війна і відповідні норми на тебе поширюються», — сказав міністр.

Схожі новини