Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівʼянка очолила Український Вільний Університет у Мюнхені

  • 09.05.2024, 11:15
  • 489

Доцентка Львівського національного університету імені Івана Франка Лариса Дідковська очолила Український Вільний Університет у Мюнхені

Лариса Дідковська. Фото пресцентру ЛНУ
Лариса Дідковська. Фото пресцентру ЛНУ

Вибори ректора Українського Вільного Університету відбулися 27 квітня на базі сертифікованої онлайн-платформи для голосувань Polyas.

Відомо, що явка становила 63%.

На посаду претендували три кандидати: доцентка кафедри психології ЛНУ ім. Івана Франка Лариса Дідковська, декан філософського факультету УВУ та завідувачка кафедри мистецтвознавства ім. В. Кіпи Аделіна Єфименко.

За результатами виборів, 62% голосів були за Ларису Дідковську. Після 5 днів, які виділяють на опрацювання можливих скарг, Виборча комісія Українського Вільного Університету на засіданні 6 травня визнала вибори дійсними і затвердила їхні результати.

Лариса Дідковська є кандидатом психологічних наук, доценткою кафедри психології ЛНУ імені Івана Франка. З 2001 року — сертифікований психотерапевт Європейської асоціації психотерапевтів. У 2006 році очолила Українську асоціацію гештальт-терапії, ще через рік стала членкинею Онтарійської асоціації консультантів, психотерапевтів та психометристів.

Практичний досвід психолога — більше 37 років. Протягом 2007−2010 років працювала психотерапевтом в Торонто (Канада). Викладацька діяльність Лариси Дідковської триває з 1990 року, з 2006 року вона також навчає студентів в Українському Вільному Університеті.

Український Вільний Університет заснували у Відні у 1921 році, ідея його створення належала провідним діячам УНР. Цей приватний ВНЗ був зорієнтований на українську молодь, яка після більшовицької окупації України вимушено опинилася в еміграції. З 1945 року університет базується у Мюнхені.

Нині Український Вільний Університет має три факультети, на яких є 13 спеціальностей: факультет державних та економічних наук (правознавство, організація та діяльність підприємств, політична економія, менеджмент, політологія); філософський факультет (філософія, порівняльне літературознавство, педагогіка, психологія); факультет україністики (українська мова та література, історія України, історія українського мистецтва, історія української церкви). Фінансову підтримку закладу надає українська діаспора.

УВУ досі є єдиним у світі приватним вищим навчальним закладом поза межами України з українською мовою навчання. Його випускниками були один із провідників ОУН Лев Ребет, поет Олег Ольжич, мовознавець Юрій Шевельов, художниця та поетка Емма Андієвська, ексміністр освіти Сергій Квіт та інші.

Схожі новини