Передплата 2024 ВЗ

«Дмитро був людиною, з якою багато хто пов’язував майбутнє Донеччини, її відбудову та розвиток»

  • 04.05.2024, 10:04
  • 356

В районі Авдіївки в бою з російськими окупантами загинув лідер «Солідарної Молоді» Покровська, громадський активіст, український патріот Дмитро Лисенко

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Чергова неймовірно болюча втрата для нашої команди та всієї України. У бою на Авдіївському напрямку загинув наш Дмитро Лисенко. Лідер „Солідарної Молоді“ Покровська й відомий активіст, якого знало все місто. Пам’ятаю, як він брав участь у наших заходах на Донеччині ще до 24 лютого… А після повномасштабного вторгнення вступив до лав Сил оборони, воював, мав поранення, але щоразу повертався до служби», — пише у соцмережах Петро Порошенко.

«Дмитро був людиною, з якою багато хто пов’язував майбутнє Донеччини, її відбудову та розвиток. Людиною, яка є символом нового покоління молодих жителів Донеччини: патріотичних, сміливих, розумних, відкритих до світу», — згадує лідер партії.

«Справжній інтелектуал, який багато думав, шукав шляхи вирішення проблем, сумнівався, ухвалював складні рішення. Полум’яний патріот і рішучий воїн, який кров’ю, а, врешті, й життям довів свою віру у святі ідеї розбудови української державності. Він категорично не терпів несправедливості й всіма силами боровся за правду, як у цивільному житті, так і на фронті», — зазначає пʼятий президент.

«Дмитро всім серцем любив Донеччину. Як він казав, землю, на якій жили його предки і на якій житимуть його діти. Землю, заради якої він жив і заради якої він загинув у бою. Землю, яку в пам’ять про нього ми маємо захистити та відбудувати», — переконаний Порошенко.

«Зараз я у Покровську. Привіз РЕБ для воїнів. А Дмитра нема… У Дмитра залишилася дружина і маленька донечка… Мої найщиріші співчуття родині. Ми всі дуже пишаємося Дмитром, справжнім героєм. Можете розраховувати на нашу підтримку», — написав Порошенко.

Найкращими, найтеплішими спогадами про Дмитра Лисенка з позивним «Лис» діляться й однодумці з молодіжки — ВГО «Солідарна Молодь». Лідерка організації Дінара Габібуллаєва пише: «Ти був таким справжнім і відданим державі, своїй справі. Ми Твій мурал в Покровську будемо берегти. Спи, Герою, спокійно, ми за тебе помстимося … цей біль не вщухне ніколи».

Схожі новини