Фрукти, які підтримують рівень заліза в організмі
Їх можна знайти у будь-якому магазині
Низький вміст заліза може призводити до втоми, запаморочення та інших проблем зі здоров’ям. Хоча це зазвичай спостерігається у жінок під час менструації, вагітності та у бігунів, вміст заліза може бути порушений у будь-кого. Вживання певних фруктів допоможе підвищити його рівень.
Доктор Метт Ангов з Optimize Iron розповів, що хоча фрукти й не є сильним джерелом заліза, однак фрукти з високим вмістом яблучної кислоти (абрикоси, яблука) можуть поліпшити його засвоєння у поєднанні з продуктами, багатими на залізо.
Сухофрукти, як-от родзинки, чорнослив, особливо у поєднанні з горіхами, багаті на залізо. Цитрусові допомагають засвоювати негемове залізо з рослинної їжі.
Хоча м’ясо, боби, цілозернові продукти та овочі - найкращі джерела заліза, додавання фруктів допоможе у його засвоюванні.
Доктор Ангов рекомендує їсти ці фрукти з горіхами або насінням, щоб уникнути стрибків цукру у крові.
Збільшення споживання заліза — ключовий фактор здорового способу життя, а фрукти сприяють цьому процесу.