Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кулеба та Єрмак у Вашингтоні: підготовка до візиту Зеленського

  • 04.08.2021, 12:35
  • 716

Міністр закордонних справ та голова Офісу президента прибули до Вашингтона для організації візиту Володимира Зеленського до США 30 серпня

Про це пише Суспільне.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Як повідомив Кулеба на своїй сторінці у Facebook, перша зустріч відбудеться о восьмій ранку за Вашингтоном (15:00 — за київським часом).

«Кажуть, що вісімка — це про добробут, нескінченність і постійний рух. Тобто, про відносини України та США», — вважає міністр.

Кулеба зазначив, що разом із ним до Вашингтона прилетів і Єрмак. Для підготовки візиту заплановані зустрічі з радником президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками.

«Станом на зараз президент України є другим після канцлера Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення президента Байдена», — наголосив міністр. За його словами, у президентів «є низка великих тем».

«Але якими б вони не були, не буде жодних „підвищених тонів“ або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над розв'язанням складних проблем безпеки й процвітання України, Європи та євроатлантичного простору», — написав він.

Кулеба додав, що США — стратегічний партнер України номер один у галузі безпеки й зміцнення цього військово-політичного союзу входить до топ-пріоритетів нещодавно ухваленої Стратегії зовнішньої політики України.

«Нас об’єднують спільні інтереси, завдання, цілі зовнішньої політики та цінності наших народів. Це головне, а все решта — інформаційний шум і здогадки», — запевнив урядовець.

Читайте також: Байден не приїде на перший саміт «Кримської платформи»

Схожі новини