Передплата 2024 «Добрий господар»

Чому ще двоє білоруських спортсменів не повернуться на Батьківщину?

  • 04.08.2021, 09:35
  • 685

Білоруські спортсмени Яна Максимова та її чоловік Андрій Кравченко заявили, що вирішили не повертатися додому після ситуації з Христиною Тимановською

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє DW.

Білоруська спортсменка Яна Максимова, яка виступає в багатоборстві, та її чоловік, легкоатлет Андрій Кравченко, у середу, 3 серпня, заявили, що не повернуться додому після ситуації, що сталася з легкоатлеткою Христиною Тимановською на Олімпійських іграх в Токіо.

«Після всіх подій, що відбулися, я не планую повертатися в Білорусь. У мене є маленька дочка, я не можу ризикувати. Я з тих людей, хто не може мовчати. ​​Коли жила і тренувалася в Білорусі, мене не відпускала вся ситуація. Протягом усього цього часу, ризикуючи всім, я продовжувала щось робити», — заявила Максимова, яка разом із сім'єю перебуває в Німеччині.

Спортсменка уточнила в соцмережі Instagram, що її чоловік Андрій Кравченко також вирішив не повертатися. Він був одним з понад 400 спортсменів, які підписали в серпні 2020 року відкритий лист, у якому засуджувалися численні факти фальсифікації результатів президентських виборів і насильство з боку силовиків щодо мирних протестувальників. Незабаром після цього його відрахували зі збірної Білорусі.

Максимова сподівається виступити під біло-червоно-білим прапором

«У Німеччині зараз можу дихати на повні груди, добре спати. Дуже хочу повернути ту енергію, якої мені не вистачило на змаганнях для гарного виступу і попадання в Токіо на ОІ (…) А ще я дуже сподіваюся, що дочекаюся того часу, коли поїду виступати під біло-червоно-білим прапором», — наводить слова Максимової Білоруський фонд спортивної солідарності (БФСС).

Читайте також: Розпочато офіційне розслідування у справі білоруської атлетки Тимановської

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень