Передплата 2024 «Добра кухня»

Розпочато офіційне розслідування у справі білоруської атлетки Тимановської

  • 03.08.2021, 15:55
  • 658

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) розпочав офіційне розслідування справи білоруської легкоатлетки Христини Тимановської, яку намагалися проти її волі вивезти з Токіо через критику керівництва збірної

Про це повідомляє агентство DPA з посиланням на представника МОК Марка Адамса.

Під час розслідування МОК має намір встановити всі факти ситуації, що склалася. Заслухають всіх причетних й вирішать, які заходи необхідно вжити.

За словами Адамса, МОК хоче отримати письмові пояснення від білоруського олімпійського комітету. Дата завершення розслідування наразі невідома.

«Нам потрібно докопатися до суті. Скільки часу це займе — я не знаю», — заявив він.

МОК також звернувся до олімпійського комітету Польщі, щоб обговорити, як підтримувати спортсменку в майбутньому.

Тимановська мала виступити на Олімпіаді на дистанціях 100 і 200 м. Однак через відсутність необхідної кількості допінг-проб від участі в естафеті 4×400 м відсторонили двох білоруських легкоатлеток. Тоді керівництво нацзбірної вирішило залучити до естафети Тимановську. Дівчина розкритикувала це рішення у соцмережах.

Білоруська збірна вирішила силою повернути Тимановську до Мінська. Її силою відвезли в аеропорт і планували посадити на літак.

За даними агентства Reuters, Тимановська звернулася з проханням про захист до поліції Токіо, яка прибула в аеропорт, щоб спортсменку силою не змусили сісти в літак. Дівчина також попросила МОК про допомогу.

В інтерв’ю виданню «Трибуна.by» Тимановська висловила побоювання, що в Білорусі її можуть посадити до в’язниці.

Читайте також: Українські спортсмени пройшли у фінал Олімпіади (оновлено)

Схожі новини