Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Північний потік-2" дозволить Росії напасти на Україну, - експерт

  • 08.05.2021, 13:55
  • 808

Росія утримується від подальшої збройної агресії проти України, оскільки хоче зберегти імідж надійного постачальника газу на Захід, а добудова Nord Stream 2 розв’яже їй руки

Про це спікер міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин написав в статті, яку опубліковано на Stopfake.org. Зараз військові дії проти України стримує необхідність транспортувати газ до ЄС.

«Саме цей небезпечний газогін буде формувати безпекову ситуацію України і впливати на неї в найближчому майбутньому. Те, що заважає Росії робити агресивніші кроки проти свого сусіда, — це необхідність зображати із себе надійного постачальника природного газу в Європу. Фінансовий стан російського енергетичного сектору залежить від цієї надійності. А Україна — основна транзитна країна для російського газу», — пояснює Жарин.

Після завершення будівництва «Північного потоку-2», маршрут якого повинен йти в обхід України, у Росії з'явиться «відкритий шлях для подальшої дестабілізації України».

Читайте також: «Північний потік-2» залишили 18 європейських компаній

Нагадаємо, проєкт «Північний потік-2» оцінюється у 9,5 млрд. євро. Його реалізує «Газпром» в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall.

Президент Росії Володимир Путін заявляв, що газогін зобов'язані ввести в експлуатацію на початку 2021 року. Однак пізніше терміни перенесли на кінець року.

Схожі новини