Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У брата Вовка знайшли антикваріат та мільйони доларів готівкою

  • 07.04.2021, 11:55
  • 828

НАБУ виявило таємне сховище готівки глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка - конфісковано понад 5 мільйонів доларів. Безпеку Вовка гарантував його брат - заступник начальника управління Служби зовнішньої розвідки України Юрій Зонтов

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав головний редактор Цензор. НЕТ Юрій Бутусов.

«3,7 мільйона доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів стерлінгів, 230 тисяч гривень, 100 шекелів, а також колекцію старовинного антикварного начиння вилучили детективи НАБУ в таємному сховищі глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка!» — зазначив він.

Як повідомляють джерела Цензор. НЕТ, Вовк обладнав секретне сховище готівки на конспіративній квартирі в скромному будинку за адресою Джона Маккейна, 22, на Печерську (колишня вулиця Івана Кудрі).

Квартира оформлена на жінку-адвоката, нею користувалася сім'я Вовка. Заходи безпеки Вовк вживав жорсткі, квартиру вдалося виявити лише в момент передачі хабаря.

Бутусов нагадав, що Національне антикорупційне бюро затримало на передачі хабаря Юрія Зонтова — рідного брата глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка (рідне прізвище глави адмінсуду Вовка — Зонтов, він взяв прізвище своєї дружини після шлюбу).

«А тепер невеликий шок. Зонтов є заступником начальника управління Служби зовнішньої розвідки України! Саме Зонтов забезпечував прикриття і безпеку таємних корупційних афер свого брата», — акцентував журналіст.

«Зонтов був прийнятий на службу в СЗР на високу посаду, але глава СЗР Валерій Кондратюк, призначений на посаду за протекцією голови Офісу Президента Андрія Єрмака, не бачив, що рідний брат Вовка в робочий час займається не державною службою, а сімейними корупційними справами. Зонтов водночас, порушуючи закон про держслужбу, не зупинив дію свого адвокатського посвідчення, і цього теж ніхто не помітив. Схоже, СЗР не перевіряє діяльність своїх співробітників — ну або навпаки, так було треба?» — цікавиться Бутусов.

Читайте також: «Не знаю, хто ви»: з'явилося відео, на якому суддя Вовк дає дропака від НАБУ

«Виникає питання — а чи не було перебування Зонтова на високій посаді в СЗР результатом таємних корупційних домовленостей між главою О П Єрмаком і главою ОАСК Вовком? Адже не могли ж не знати, кого тримають на такій високій посаді? Хто ж пролобіював? Але ж такий продасть батьківщину і всі її держтаємниці за кілька тисяч доларів…», — додав журналіст.

«5 квітня заступник начальника управління СЗР Зонтов у службовий час отримав 100 тисяч доларів хабаря, залишив собі 20 тисяч доларів, а 80 тисяч передав на квартиру-сейф свого брата… Як видно, корупціонерами рідні брати Зонтов і Вовк були нахабними і масштабними, а ось розвідники з них — ніякі… Прохання до всіх співробітників СЗР — підкажіть обставини призначення Зонтова, хто його лобіював, чому він так вільно замість служби займався корупцією, хто не перевірив здавання ним адвокатського посвідчення?» — резюмував Бутусов.

Нагадаємо, 6 квітня Антикорупційні органи повідомили, що викрили на отриманні 100 тисяч доларів хабаря двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання в судовому позові через скандального голову ОАСК Павла Вовка. За словами НАБУ один із них — «близький родич» Вовка.

Схожі новини