Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Схожа на Трампа": у Миколаєві вимагають зняти меморіал відомій диригентці

  • 14.03.2021, 17:55
  • 962

Деякі жителі Миколаєва висловили невдоволення меморіальною дошкою диригентці Світлані Фоміних через зовнішню схожість портрета з 45-тим президентом США Дональдом Трампом

«Миколаївська громадськість обурена цим „витвором мистецтва“. Це знущання з пам’яті видатної диригентки, красивої жінки, доброї, високопрофесійної людини», — написала в Facebook місцева жителька Людмила Щетиніна.

У коментарях її підтримали земляки.

«Жах. Потрібно перевшанувати, бо цей „витвір“ не є мистецьким… Ще й на Трампа схоже. Можна йому подарувати», — написав заслужений художник України Анатолій Марчук.

«Вона зовсім на себе не схожа», — зазначила Любава Запесочная.

«Мені здалося… Мужик якийсь, а в житті була симпатична жінка», — написала Ольга Бабієнко.

«Звичайно, це щось пародійне і навіть потворне… І хто таке допустив?! Була ж якась комісія, художники, врешті-решт?» — прокоментувала Галина Запорожченко.

Читайте також: Жертвам COVID-19 побудують меморіал

«Я дуже добре знаю фото, яке взято за основу. Але коли побачила цей „шедевр“, то, як то кажуть, „втратила дар мови“. Це якась карикатура. Може, художник так бачить? Але Світлана Григорівна не заслуговує на таке посміховисько. Навіть соромно фото оцієї „вдячності“ надіслати комусь…» — зазначила Лариса Столярова.

Схожі новини