Передплата 2024 «Добрий господар»

Аналітики пояснили стрибок курсу біткоїна

  • 08.01.2021, 14:15
  • 723

Криптовалюта Bitcoin ввечері 7 січня сягнула чергового рекорду у 40 324 долара. Експерти пояснюють це спробами інвесторів компенсувати вплив інфляції слабким доларом та великою кількістю розрахунків

Про це повідомляється у даних Coindesk.

За 24 години вартість криптовалюти зросла на 6,07% та становить 38 756 доларів о 10:24 за Києвом.

Експерти Coindesk називають три основні причини такого зростання. Так, покупці намагаються компенсувати ризики від інфляції, адже всього може бути створений лише 21 мільйон Bitcoin — на противагу емісії коштів центробанками.

Також має вплив падіння долара на міжнародних біржах — Індекс долара, що показує його вартість проти інших світових валют, впав на 6,8% у 2020 році та продовжує падати у 2021 році. Водночас вартість Bitcoin оцінюють переважно саме у доларах.

Також експерти зазначають вплив високої кількості транзакцій купівлі Bitcoin. Зокрема, це пов’язано з можливістю купівлі криптовалюти в електронних гаманцях на кшталт PayPal.

Попри все, аналітики очікують падіння Bitcoin, передусім через нестабільність криптовалюти. У коментарях декілька експертів зазначають можливі подальші стрибки у вартості, а ціни у 70 та 80 тисяч доларів не викликатимуть подив. Врешті-решт криптовалюта може повернутися до рівнів, що спостерігаються зараз, проте очікувати падіння до 20 тисяч доларів найближчим часом не варто.

Читайте також: «Мильна бульбашка» чи гроші майбутнього?

Нагадаємо, компанія Paypal зробить можливим зберігання, купівлю та продаж таких криптовалют як Bitcoin, Ethereum, Litecoin та Bitcoin cash — ціни на них вже зросли на ринках.

Стратеги JPMorgan Chase на чолі з Ніколаосом Панігірцоглу прогнозують, що у довгостроковій перспективі вартість біткоїна може сягнути 146 тисяч доларів

Схожі новини