Передплата 2024 «Добра кухня»

Коломойський тисне на НАБУ у справі ПриватБанку, - Ситник

  • 12.12.2020, 19:15
  • 828

Директор НАБУ Артем Ситник заявляє, що бізнесмен Ігор Коломойський через підконтрольних йому нардепів намагається вплинути на розслідування справи ПриватБанку

Про це повідомляє Ситник в інтерв'ю телеканалу «UA: Перший».

«Вони (олігархи — ред.) не просто впливають, вони фактично керують окремими сегментами парламенту… Є у нас дві справи. Одна — це ПриватБанк. Справа надскладна, але ми рухаємося по ній достатньо продуктивно. І, звісно, певний олігарх… Ну це пан Коломойський, звісно. Він, на жаль, постійно посилює вплив і свою присутність в парламенті через свої „рупори“. І, звичайно, вони — тільки-но ми наближаємося — починають активізуватися».

Директор НАБУ уточнив, що слідству перешкоджає, зокрема, нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський.

Також Ситник додав, що нещодавно було засідання антикорупційного комітету, на якому слухали якісь справи щодо нього. За словами директора НАБУ, це ініціювали все ті ж депутати.

Читайте також: Мін’юст США звинуватив Коломойського у відмиванні грошей через ПриватБанк

Нагадаємо, у листопаді 2019 року генпрокурор Руслан Рябошапка передав у НАБУ справу про виведення багатомільярдних коштів з ПриватБанку до його націоналізації.

Йдеться про розслідування того, як керівництво банку за змовою з колишніми власниками Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим завдали державі шкоди на 116,8 млрд. грн.

4 березня Артем Ситник заявив, що справи ПриватБанку перебувають на фінальній стадії і лише відсутність експертиз відкладає на недалеке майбутнє ухвалення рішень.

1 травня Ситник заявив, що бюро рухається до оголошення підозр у справі ПриватБанку.

Схожі новини