Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Угорські урядовці образилися на Джорджа Клуні: чим не догодив голлівудський актор

  • 25.11.2020, 16:15
  • 813

Уряд Угорщини розкритикував актора Джорджа Клуні за те, що він назвав прем'єр-міністра Віктора Орбана прикладом гніву і ненависті в світі

Про це повідомляє Reuters.

Говорячи про створення свого фільму «Опівнічне небо», в якому він грає науковця в постапокаліптичному світі, Клуні сказав журналу GQ: «Ми не були в епіцентрі пандемії, коли це сталося, але все ще були інші події, інші проблеми. Скільки ненависті і гніву всі ми відчуваємо в цей момент історії, у всьому світі — варто лише подивитись на Болсонаро в Бразилії або Орбана в Угорщині.»

На прохання державного телебачення прокоментувати висловлювання Клуні офіційний представник уряду Орш Фаркаш заявив, що актор озвучив проімміграційне послання американського ліберального мільярдера угорського походження Джорджа Сороса, прихильника відкритих суспільств і давнього опонента Орбана.

Слова Клуні були «дурними», написав у Facebook офіційний представник МЗС Угорщини Тамаш Менцер.

«Джордж Клуні — хороший актор, тому заслуговує поваги, але… Ніхто не повинен ставитися до нього як до глобального політичного оракула», — сказав Менцер.

Читайте також: Угорщина передала ноту протесту Україні через інцидент на кордоні

Через агента актор опублікував заяву на угорському новинному сайті Telex. hu, заявивши, що «пропагандистська машина Орбана бреше», і додавши, що зустрічався з Джорджем Соросом тільки один раз.

«Я був (в Угорщині) на початку 2000-х років і гуляв по набережній Дунаю. У той час Угорщина являла собою яскравий приклад демократичного успіху… Я з нетерпінням чекаю того дня, коли Угорщина стане тим, чим вона колись була», — заявив Джордж Клуні.

Схожі новини