Передплата 2024 «Добрий господар»

Всенародне опитування: хто його проводитиме на дільницях?

  • 20.10.2020, 14:35
  • 724

Опитування під час місцевих виборів проводитимуть волонтери. Вони матимуть накидки на одязі з написом "5 запитань від президента"

Про це повідомило видання «lb.ua» з посиланням на власні джерела, передає «5 канал».

За інформацією ЗМІ, 25 жовтня біля виборчої дільниці стоятиме волонтер і опитуватиме виборців, які виходять із дільниці. Водночас відповідатимуть респонденти лише за власним бажанням.

Виборець отримає анкету, яку має заповнити та опустити в коробку для опитування. Пильнуватимуть процес регіональні координатори.

Читайте також: Навіщо «зеленій» владі всенародне опитування: пояснення політолога

Нагадаємо, опитування Володимир Зеленський оголосив у вівторок. За 12 днів до голосування на місцевих виборах президент запропонував дати відповідь на п’ять запитань. Вони стосуються: довічного ув'язнення за корупцію у великих масштабах, створення вільної економічної зони на Донбасі, скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізації канабісу в медичних цілях і використання Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності України.

Ініціативу Зеленського розкритикували експерти, опитування назвали піаром та спробою маніпулювати виборцями. А низка громадських організацій закликали президента відмовитися від проведення опитування 25 жовтня.

Схожі новини