Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Нагірному Карабасі висунули серйозне звинувачення Україні

  • 12.10.2020, 08:55
  • 3 465

У Нагірному Карабасі заявили, що в ході бойових дій застосовується зброї українського виробництва. А тому Україна несе відповідальність за те, що відбувається

Таку резонансну заяву зробив «омбудсмен» невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки Артак Бегларян, повідомляє телеграм-канал Karabakh Records.

За його словами, держави, чия зброя і деталі застосовуються в ході конфлікту, несуть відповідальність за те, що відбувається.

«У нас є чіткі докази застосування зброї ізраїльського, російського, білоруського, турецького та українського виробництва. Деталі цієї зброї були виготовлені в інших країнах. Отже, на третьому рівні ці держави також несуть відповідальність», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Військовий експерт розкрив деталі конфлікту у Нагірному Карабасі

Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня почали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

10 жовтня з 12:00 Вірменія та Азербайджан в гуманітарних цілях домовилися про припинення вогню в Нагірному Карабасі.

Схожі новини