Передплата 2024 ВЗ

У Бельгії призначили міністром жінку-трансгендера

  • 05.10.2020, 15:15
  • 695

У новоствореному уряді Бельгії вперше серед усіх країн Євросоюзу посаду віцепрем'єра обійняла жінка-трансгендер

Про це пише The Brussels Times.

«У складі уряду Бельгії, який був призначений цього тижня, посаду віцепрем’єр-міністра отримала відкритий трансгендер Петра Де Суттер, та ця подія залишилася майже непоміченою у бельгійських медіа. Де Суттер, колишній депутат Європарламенту, була призначена в уряд від Фламандської партії зелених. Вона також отримала портфель міністра у справах державних підприємств та державної адміністрації», — йдеться у повідомленні.

Як зазначила Де Суттер у Твіттері, вона пишається, що у Бельгії та у більшості країн ЄС «гендерна належність не є проблемою» Політик також висловила сподівання, що її приклад стане приводом для дискусії в країнах, де ситуація залишається інакшою.

За фахом Де Суттер є гінекологом, вона очолювала відділення репродуктивної медицини Гентського університету. Протягом політичної кар’єри вона ніколи не приховувала свою гендерну орієнтацію та була активною учасницею руху ЛГБТ, але постійно наголошувала, що її сприйняття у суспільстві не має обмежуватися її гендерною належністю.

Читайте також: Подолали трансфобію: незвичайну француженку обрали мером міста

Нагадаємо, 1 жовтня уряд Бельгії склав присягу перед королем Філіпом та став першим повноцінним федеральним кабінетом за останні два роки. До його складу ввійшли 14 міністрів та п’ять державних секретарів (10 — франкофонів, 9 — нідерландомовних), а посаду прем’єр-міністра отримав представник нідерландомовної громади Александер Де Гро. Уряд сформований з дотриманням принципу гендерної рівності — у ньому представлені десять чоловіків та десять жінок.

Схожі новини