Передплата 2024 «Добра кухня»

Фігурантка журналістського розслідування - що відомо про експертку, яка рахує «збитки» від «Роттердам+»

  • 04.10.2020, 11:19
  • 984

Ірина Педь, яка робила експертизу на замовлення заводу Коломойського та начебто встановила збитки у справі «Роттердам +» на суму в 40 млрд гривень, пов’язана з оточенням Зеленського

Про це свідчить розслідування «Наші гроші».

Як встановили журналісти, Ірина Педь є співвласницею двох квартир разом із Ольгою Музиченко — першою заступницею голови Антимонопольного комітету України. Чоловік Ольги Музиченко Сергій Сендзюк у березні 2019 року пожертвував півмільйона гривень у виборчий фонд Зеленського. Однак ці гроші йому було повернуто через порушення законодавства. Як встановив суд, Сендзюк на момент пожертви мав податковий борг у розмірі 1,5 тис. грн. Його оштрафували на 1190 гривень.

Ще в одній із квартир разом з Ольгою Музиченко й Іриною Педь співвласницею є Ніна Василівна Велика з Кривого Рогу.

Ірина Педь, яка підписала експертизу щодо «збитків» від «Роттердам +», є засновницею ТОВ «Експертна Група «Ес енд Ді». За даними «Прозорро», «Експертна Група «Ес енд Ді» у 2019−2020 роках отримала десяток замовлень НАБУ на проведення різних експертиз та досліджень на загальну суму понад 350 тис грн.

Крім того, у вересні минулого року Ірина Педь робила експертизу на замовлення Нікопольського заводу феросплавів, який входить в бізнес-групу Коломойського.

Схожі новини