Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хід конем: Кремль звинуватив в отруєнні Навального... німців

  • 03.09.2020, 08:55
  • 789

Кремль каже про відсутність токсинів в організмі опозиціонера Алексєя Навального до вивозу у Берлін

Про це заявив прессекретар президента Р Ф Дмитрій Пєсков, повідомляє «Интерфакс».

Представник Кремля нагадав, що"Генеральна прокуратура РФ направила німецькій стороні офіційний запит, розраховуючи на те, що буде надано офіційну відповідь". «Наші лікарі також офіційно запропонували обмін даними і поки не отримали, на жаль, відповідь від німецьких колег», — додав Пєсков.

Він підкреслив, що «до вивезення хворого в Берлін, відповідно до всіх міжнародних стандартів, був проведений цілий комплекс аналізів у нас в країні, ніяких отруйних речовин виявлено не було».

Також у Кремлі відразу не змогли сказати, яка буде реакція РФ на заяви Німеччини про те, що в організмі Навального знайдені сліди отрути з групи «Новічок».

«Загалом ми підтверджуємо, що готові і зацікавлені в повній взаємодії та обміні даними по цій темі з ФРН», — заявив Пєсков.

Водночас, відповідаючи на питання, як в Кремлі будуть реагувати на заяву Берліна про виявлення в організмі Навального слідів отруйної речовини з групи «Новічок», Пєсков сказав: «Зараз ми не можемо кваліфіковано відреагувати на згадані заяви».

Читайте також: Навальний п'є в аеропорту чай, а потім кричить від болю в літаку — свідок (відео)

Як повідомлялося, у середу 2 вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли «Новічком».

Також у середу російського посла викликали в МЗС Німеччини через отруєння Навального.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель не має сумнівів, що російського опозиціонера Алексєя Навального отруїли, бо намагались змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на «серйозні запитання» від уряду Росії.

Схожі новини