Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Силовики добивали тих, хто впав": свідок розповів про зіткнення у Білорусі

  • 10.08.2020, 13:55
  • 1 148

Після закриття виборчих дільниць у Білорусі 9 серпня тисячі людей вийшли на акції протесту на вулиці міст

Після зіткнень, як повідомляють правозахисники, травмувались десятки людей. Один чоловік загинув — на нього наїхав автозак. Про акції протесту в ексклюзивному коментарі 24 каналу розповів очевидець подій Данило Задорожний.

До Мінська ще зранку прибуло багато силовиків та техніка

Про те, що ситуація буде серйозною стало зрозуміло ще зранку: до Мінська стягували спецтехніку і прибуло багато силовиків — повідомив Данило Задорожний.

До пізнього вечора напруга на вулицях досягла максимуму. Вже після 22:00 розпочались зіткнення із силовиками. На вулицях, за словами Данила, було тисячі людей, якщо не десятки тисяч.

«Це дуже жорсткі зіткнення, водомети, світлошумові, силовики іноді просто добивали тих, хто впав, все дуже серйозно»,
— сказав очевидець.

Виборцям не дозволили нормально проголосувати

Причина того, що люди вийшли на вулиці, зазначив Задорожний, проста — білорусам набридло, що їм відверто брешуть. Виборцям навіть не дозволяли нормально проголосувати.

«У школі 23 сьогодні була черга на метрів 100 — 200. Тобто людям навмисно не давали вчасно проголосувати, пускали по кілька людей, тупо „пили чай“, доки виборці чекали своєї черги. Все це страшенно злило людей», — наголосив Данило.

Протягом усього дня голосування у Білорусі була проблема з інтернетом. Це зробили для того, аби максимально унеможливити організацію акцій протесту. Адже, каже очевидець, люди, що обурювались біля виборчих дільниць, часом навіть не знали, що в центрі міста вже йдуть сутички.

Схожі новини