Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хотів зекономити: водій сміттєвоза викинув львівське сміття на Рівненщині

  • 31.07.2020, 16:36
  • 764

Місцеві виявили понад 14 тонн львівського сміття

На Рівненщині правоохоронці затримали водія, який встиг вивантажити за межами сміттєзвалища понад 14 тонн львівського сміття, інформує поліція Рівненської області.

Місцеві комунальники стали свідками того, як вантажівка MAN із причепом прямує до сміттєзвалища неподалік села Жадківка Корецького району, та звернулися до поліції.

«Слідчо-оперативна група встановила, що водій автомобіля, 27-річний житель міста Бориспіль (Київська область), вивантажив орієнтовно 14,5 тонн сміття. З його слів, він віз побутові відходи зі Львова та мав доставити їх у Київську область, але йому порадили зекономити і скинути сміття у Корецькому районі. Будь-яких документів на перевезення вантажу у нього не було», — кажуть поліцейські.

Це перший випадок, коли зловмисника вдалося затримати «на гарячому». Хоча факти виявлення львівського сміття на території Рівненщини фіксуються регулярно.

Наразі автомобіль помістили на територію Корецького відділення поліції. Вирішується питання про накладення на нього арешту. Крім того, встановлено, що машина із київською реєстрацією належить іншій фізичній особі — приватному підприємцю.

За фактом забруднення земель слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України та встановлюють усі обставини і осіб, причетних до вчиненого злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або позбавлення права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Схожі новини