Передплата 2024 ВЗ

Антимонопольний комітет вперше очолила жінка

  • 16.07.2020, 14:55
  • 753

Верховна Рада призначила Ольгу Піщанську новим керівником Антимонопольного комітету

За це рішення проголосували 255 нардепів, повідомляє «Економічна правда».

«Основний пріоритет — припинення антиконкуретних дій органів влади, боротьба з картелями та монопольним становищам на ринках», — заявила перед голосування Піщанська.

Читайте також: Верховна Рада обрала нового очільника НБУ

Раніше у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови від 15 липня про призначення Ольги Піщанської на посаду голови Антимонопольного комітету.

Нагадаємо, 6 липня виконувачкою обов’язків голови Антимонопольного комітету стала перша заступниця голови — державна уповноважена Ольга Піщанська.

Піщанська з 2004 по 2015 роки працювала на «АрселорМіттал Кривий Ріг» у різних структурних підрозділах на посадах: начальника відділу зовнішнього проєктування; менеджера із закупівлі послуг і менеджера із забезпечення стратегічних та інвестиційних проєктів.

Також у її декларації вказано, що вона володіє цінними паперами АрселорМіттал Кривий Ріг.

З січня по квітень 2016 року Піщанська працювала начальником відділу закупівель механічних матеріально-технічних ресурсів «Метінвест Холдинг» Ахметова-Новинського.

Також вона володіє ТОВ «Закупівельні рішення», має долю в ТОВ «СТЕМ Інжиніринг» (45%) та контрольний пакет акцій «Промпроєктсервіс» (94%).

У червні на сайті телеканалу «Прямий» вийшло розслідування, в якому зазначається, що сестра Ольги Піщанської Світлана Піщанська керує справами президента Володимира Зеленського в Італії. Президент нібито переписав свій бізнес в Італії на «сусідку» з Кривого Рогу і за сумісництвом спонсора «Слуги народу» — Світлану Піщанську.

В інтерв'ю thePage Ольга Піщанська прокоментувала інформацію про зв'язок її сестри Світлани Піщанської і президента Зеленського.

«Я — сестра Світлани Піщанської. Але я хочу зазначити, що інформація подається в дещо спотвореному вигляді. Особливо щодо переписування якогось майна. Якщо подивитися відкриті джерела, декларацію, то можна побачити зовсім іншу картину» — сказала вона.

«Що стосується мене, то я б хотіла зазначити, що весь свій шлях я створювала сама», — додала Ольга Піщанська.

Схожі новини