Передплата 2024 ВЗ

Суд зобов'язав Bihus.Info спростувати інформацію про причетність Гладковського до розкрадання "оборонки"

  • 08.07.2020, 23:13
  • 1 040

3 липня Подільський районний суд м. Києва визнав недостовірним, та такою що порушує особисті немайнові права Ігоря Гладковського відеосюжет стосовно розкрадань у оборонній промисловості (т.з "справа Свинарчуків).

Про це повідомляє корпорація «Богдан». Відповідне рішення є у реєстрі.

Ігор Гладковський (Свинарчук) — президент корпорації «Богдан» та фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці разом із батьком Олегом Гладковським — колишнім першим заступником секретаря РНБО.

Суд зобов’язав журналістів протягом 10 діб з дня набрання рішенням суду законної сили спростувати поширену недостовірну інформацію шляхом зачитування диктором у програмі «Наші гроші».

Гладковський-молодший зазначив що спростування «минулорічного фейку» у судовому провадженні — це перший крок у встановленні справедливості, адже поява у інформаційному просторі цього «вкиду» спровокував цілу низку переслідувань і безпосередньо Ігоря та Олега Гладковських, і підприємств корпорації «Богдан».

Керівник проєкту Bihus.Info Денис Бігус у коментарі hromadske зазначив, що йдеться лише про суд першої інстанції, тому рішення ще будуть оскаржувати.

«Чекаємо повний текст рішення, юристи вивчають документи, ну і зустрінемось в апеляції», — резюмує Бігус.

Схожі новини