Передплата 2024 «Добра кухня»

Туреччина відкриває пляжі та відновлює роботу міжміського транспорту

  • 01.06.2020, 10:35
  • 1 018

Туреччина в понеділок знову відкриває ресторани, кафе і парки і скасовує обмеження на міжміські поїздки в рамках подальшого послаблення карантинних обмежень

Про це повідомляє Hurriyet.

Відсьогодні відкриваються ресторани, кондитерські, кафе, чайні сади, басейни і гарячі джерела. Водночас парки розваг залишаються закритими.

Ресторанам і кафе рекомендується суворо дотримуватися правил гігієни. Столи повинні бути на відстані 1,5 метра один від одного. Під час обслуговування клієнтів персонал буде носити маски та рукавички. Всі вони будуть працювати до 10 години вечора.

Пляжі, парки, сади, музеї, курси водіння, археологічні пам'ятники, бібліотеки, молодіжні центри і табори можуть відновити роботу.

Читайте також: Пакуйте валізи: Туреччина назвала дату відкриття кордонів для українських громадян

Уряд зняв обмеження на міжміські поїздки, які вперше були введені у 31 провінції на початку квітня.

Але обмеження на пересування і раніше будуть стосуватися осіб старше від 65 років і молодше від 18 років. Діти до 18 років можуть виходити на вулицю у середу і п'ятницю з 14:00 до 20:00.

План нормалізації передбачає, що всі державні службовці, які перебувають в адміністративній відпустці або працюють віддалено, повертаються на роботу з 1 червня.

Тим часом призовників почали звільняти зі своїх військових баз 31 травня. Звільнення призовників були відкладені на місяць в рамках антивірусних заходів.

Схожі новини