Передплата 2024 «Добрий господар»

Знайшов винних: Трамп оголосив про офіційне припинення співпраці із ВООЗ

  • 30.05.2020, 08:35
  • 704

США тимчасово припиняють всі відносини зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я в зв'язку з її відмовою від проведення реформ, на яких наполягав Вашингтон

Про це повідомляє Bloomberg.

«Ми представили план реформ, які вони (ВООЗ) повинні були провести, і безпосередньо працювали з ними щодо цього питання, однак вони відмовилися. З цього дня ми припиняємо наші відносини з ВООЗ».

Трамп звинувачує ВООЗ в тому, що вона знаходиться під контролем Китаю і не в змозі надати точну інформацію про поширення коронавірусу.

У листі на чотирьох сторінках, в якому детально описуються його претензії до організації, Трамп закликав ВООЗ «продемонструвати незалежність від Китаю».

Він також нагадав, що раніше США виділили ВООЗ $ 450 млн, а Китай — лише $ 40 млн.

Читайте також: Трамп заявив, що має докази лабораторного походження COVID-19

Врешті-решт, президент США звинуватив владу Китаю і Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) у поширенні вірусу.

«Світ сьогодні страждає від неправомірних дій китайського уряду. Те, що Китай приховував інформацію про «уханьский» вірус, дозволило інфекції поширитися по всьому світу, і це призвело до глобальної пандемії і коштувало сотні тисяч життів американців та понад мільйон людей по всьому світу…

США хочуть вести відкриті і конструктивні відносини з Китаєм, але, щоб досягти цих відносин, американцям необхідно захищати національні інтереси".

Схожі новини