Передплата 2024 «Добра кухня»

МОЗ опублікувало правила роботи дитячих садків після послаблення карантину

  • 18.05.2020, 18:55
  • 3 431

Міністерство охорони здоров'я винесло на громадське обговорення правила роботи дитсадків після пом'якшення карантинних обмежень у зв'язку із коронавірусом COVID-19

Документ, який містить також тимчасові рекомендації, поданий на сайті МОЗ.

Згідно з пропозиціями міністерства, батьки повинні будуть передавати дитину вихователю на вулиці. Температуру дітям будуть міряти при вході в приміщення і ще раз через чотири години. Якщо вранці вона вище 37,2 градуса або у дитини виявлять ознаки респіраторного захворювання, їй доведеться повернутися додому. Якщо температуру виявили протягом дня, дитину ізолюють, про це повідомлять медикам і батькам.

На вході до установи організовують місце для обробки рук антисептиком.

Планується заборонити використання тканинних рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом, перебування у вуличному взутті всередині приміщень, проведення масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи і з глядачами.

На період роботи в такому режимі рекомендується надавати пріоритет прогулянкам на відкритому повітрі, а в приміщеннях по можливості тримати дітей на максимальній відстані один від одного. Вихователям треба буде обмежити заняття та ігри, які передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми і персоналом, використання великої кількості додаткового інвентарю, сенсорні заняття та ігри (наприклад, ліплення).

Читайте також: У МОН пояснили, коли і яким чином запрацюють дитячі садочки в Україні

Також буде передбачено «адаптивне харчування», щоб мінімізувати кількість дітей, які їдять одночасно або одночасно перебувають за одним столом.

Дитячий садок повинен буде забезпечити постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах; дезінфекцію поверхонь і вологе прибирання кожні дві години; регулярне провітрювання приміщень; централізований збір засобів індивідуального захисту і паперових серветок в різні контейнери з кришками і одноразовими пакетами.

Нагадаємо, що після 22 травня в Києві, як і в інших регіонах країни, почнеться наступний етап послаблення карантину: почнуть працювати промислові ринки.

За словами мера столиці, великі торгово-розважальні центри потрібно відкривати тоді, коли почне працювати метро.

Схожі новини