Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Що ж, переживемо", - Кулеба про погіршення відносин із Грузією

  • 08.05.2020, 13:55
  • 1 310

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українська сторона спокійно сприйняла ультиматум з відкликанням посла Грузії в разі призначення Міхеіла Саакашвілі

В інтерв'ю LB.ua він сказав, що Саакашвілі є громадянином України, а тому жодна держава в світі не може вказувати, куди призначати чи не призначати громадянина України.

«Ми ж виходимо з дуже простих тез. Перша з них — відносини між Україною і Грузією настільки особливі, що вони не можуть ставати заручником долі однієї людини. Другий — ми розуміємо внутрішньополітичний контекст в Грузії і в нього не втручаємося, але для нас пан Саакашвілі є громадянином України. І жодна держава світу не може нам вказувати, куди призначати чи не призначати нашого громадянина», — зазначив Кулеба.

Міністр розповів, що розмовляв зі своїм грузинським колегою щодо позиції Тбілісі про відкликання посла в разі призначення Саакашвілі віцепрем'єром.

Читайте також: «Створимо їй великі проблеми»: Арахамія захищає Саакашвілі і погрожує Грузії

«Це була дуже спокійна, зважена розмова, він мені пояснив позицію свого уряду», — сказав він.

За словами Кулеби, він буде докладати всіх зусиль для того, щоб відносини України з Грузією залишалися по-справжньому дружніми і стратегічними.

«Якщо ж з боку наших грузинських партнерів будуть якісь різкі кроки, що ж, переживемо, а потім будемо відновлювати все втрачене», — сказав він.

Напередодні президент України Володимир Зеленський призначив Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ.

Схожі новини