Передплата 2024 «Добрий господар»

"Товариство колективного геморою", - Сергій Рахманін про ТКГ у Мінську

  • 07.05.2020, 15:24
  • 1 039

Фракція "Голос" застерігає, що до Тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі з боку держави-агресора можуть потрапити одіозні чиновники з санкційного списку.

Про це заявив голова фракції «Голос» Сергій Рахманін, виступаючи на позачерговому засіданні

Шановні колеги, змушений покаятись. Я, ми всі, вся наша фракція недооцінювали, який тонкий політик Володимир Зеленський. Нас переконав у цьому указ, який підписав президент. Указ 1620, яким він затвердив новий склад тристоронньої контактної групи — української делегації, яка опікується так званим Мінським процесом.

І річ навіть не в тому, що тепер за бюджетний кошт у нас буде поважна делегація, яка складатиметься з урядовців та голів парламентських комітетів в структурі, яка не є офіційною і рішення якої не є офіційними та не мають жодного юридичного наслідку.

Річ у тім, що відповідно до заяви керівника Офісу президента пана Єрмака він чекає такого ж «зеркального» кроку від російської сторони. Що це означає? Якщо люди з аналогічними посадами увійдуть до складу ТКГ, то ми отримаємо яскраву галерею персон, які знаходяться в санкційному українському списку".

За словами Рахманіна, таким чином там може опинитися голова комітету Державної Думи Федеральних Зборів Р Ф із міжнародних справ Леонід Слуцький, «який вживає слово нацизм завжди, коли згадує Україну і який погрожував Україні війною, якщо буде обговорюватися питання баз на території України».

Депутат Держдуми Р Ф Леонід Калашников, «який казав, що Україна винищить все населення Донбасу і який закликав закрити для України Керченську протоку».

«Ми отримаємо Ярослава Нілова, одного з керівників партії ЛДПР, яка вустами свого лідера, це цитата „вимагала превентивно знищити Україну“. Ми отримаємо заступника міністра оборони Булгакова, який віджимав наші кораблі в Криму. Я пропоную, щоб не було жодних ілюзій віддати належне мудрості президента і перейменувати ТКГ в Товариство колективного геморою».

Указом від 5 травня президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Українську делегацію в ТКГ знову очолив другий президент України Леонід Кучма.

До її складу увійшли:

віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков (перший заступник глави делегації),

голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат Олександр Мережко (заступник глави делегації),

заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко (представник України в робочій підгрупі з соціально-економічних питань),

голова комітету Верховної Ради з питань правової політики, народний депутат Андрій Костін (представник України в робочій підгрупі з політичних питань),

заступник міністра оборони Олександр Поліщук (представник України в робочій підгрупі з безпекових питань),

голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат Галина Третьякова (представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань).

Схожі новини