Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Колишній голова Податкової заявив про обшук: перші деталі

  • 07.05.2020, 13:11
  • 1 001

Співробітники Служби безпеки України провели обшуки в помешканні колишнього голови Державної податкової служби України Сергія Верланова.

Це трапилося вранці в четвер, 7 травня. Про подію він сам повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«До квартири, у якій я проживаю разом із дружиною та маленькою донькою, прийшли з обшуком співробітники СБУ. Що шукали — не уточнювали, але те, за чим, ймовірно, прийшли, не знайшли», — написав Верланов, додавши, що інформуватиме про хід справи та захищатиме себе і родину.

На подію також відреагував журналіст Юрій Бутусов. У своєму Facebook він зазначив, що довгий час, незважаючи на всі звинувачення, ексглава податкової був поза увагою правоохоронців.

«Але тут руки все-таки дотяглися. Очевидно, справа пов'язана із звинуваченнями на адресу Верланова від ексміністра фінансів Ігоря Уманського за схемами скручування податків», — припустив він.

Водночас журналіст підкреслив, що не можна говорити про якісь перспективи справи, поки СБУ «не чіпає найголовнішого схемника — Василя Костюка», який за останній рік, додав він, здорово «піднявся у впливі».

«Ми бачили багато гучних обшуків у виконанні Івана Баканова — і обшуки на Львівській тютюновій фабриці, і затримання складу з сигаретами без акцизу — а чим закінчилося? Жоден із власників і організаторів до відповідальності не притягнутий, до суду нічого не передається, загалом, як зазвичай, наїхали, щоб взяти під контроль. Так що подивимося, прийшли СБУшники до Верланова заради піару, чи готують якісь реальні підозри», — підсумував Бутусов.

Схожі новини