Передплата 2024 «Добрий господар»

Боббі Макферрін виступить на Leopolis Jazz Fest

  • 21.06.2019, 17:26
  • 953

28 червня на сцені ім. Едді Рознера відбудеться незвичайний та захопливий виступ одного з найвідоміших у світі вокальних імпровізаторів, завдяки якому голос перетворився на музичний інструмент – Боббі Макферрін зі своєю програмою Gimme5 (circlesongs).

Боббі Макферрін — знаменитий американський джазовий вокаліст, диригент, десятикратний лауреат премії Греммі. Його творчість об’єднує джаз, поп-музику, фолк і world music. Боббі працював із такими знаменитостями, як Йо-Йо Ма, Чік Коріа, Хербі Хенкок, Джо Завінул, гуртами Yellowjackets, Tower Of Power і багатьма іншими.

«Те, що відбуватиметься на концерті Боббі Макферріна знають тільки Бог і Боббі Макферрін! Це точно не буде схоже на його попередні концерти у інших містах, адже кожен його виступ унікальний. Це як шоу і одночасно майстер-клас, суцільна імпровізація без репетицій. Приємно, що такої кількості українських вокалістів на сцені фестивалю ще не було жодного разу (авт.- 78 співаків). І думаю, кожен музикант, який з'явиться на цій сцені зможе потім гордо казати, що він виступав з Боббі Макферріном!», — Олексій Коган, Арт-директор Leopolis Jazz Fest.

На Leopolis Jazz Fest виконавець представить програму Gimme5 (circlesongs). Концертна зала перетвориться на імпровізований хор, де кожен із слухачів, слідуючи за Боббі Макферріном, може стати повноправним учасником концерту. Кількість учасників буде налічувати близько 80 осіб, серед яких: хор студентів Львівської національної музичної академії, група ManSound, United People, Jamala, LAUD, Laura Marti, Kristina Marti, Оля Чернишева, Ліза Байрак та Уляна Голіней.

«У 1997 році Боббі МакФеррін випустив альбом під назвою „Circlesongs“ у якому виклав власну концепцію джазової вокальної імпровізації. З цим проектом видатний музикант працює і до сьогодні, створюючи щоразу нову музичну феєрію. Особливістю „Circlesongs“ є те, що невід’ємною складовою частиною виконавців є публіка. Цього року на фестивалі „Leopolis Jazz Fest“ у проекті візьмуть участь близько 80 музикантів з України, з яких 60 учасники імпровізованого хору з числа студентів Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка, зокрема кафедри джазу та популярної музики, інших кафедр, а також студентів Львівського музичного коледжу імені С. Людкевича», — Остап Майчик, Проректор Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка.

Це буде спонтанна пригода з джазом, поп-музикою, R&B та класикою. Вперше ця ідея була реалізована в альбомі Circlesongs 1997 року, записаному вокальним гуртом Voicestra. Гурт складався з 12 осіб, серед яких були оперні співаки, госпел-, джаз-, поп- і R&B-вокалісти.