Передплата 2024 «Добрий господар»

«Приватбанк» ліквідують у випадку скасування націоналізації, — Гонтарева

  • 25.04.2019, 17:33
  • 736

«Приватбанк» ліквідують у випадку скасування націоналізації.

Про це заявила екс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева в інтерв’ю Радіо Свобода у відповідь на прохання прокоментувати рішення суду, який визнав націоналізацію фінустанови незаконною.

«Повне беззаконня. У разі скасування націоналізації буде реституція (поновлення порушених майнових прав, приведення їх до стану, що існував на момент вчинення дії, якою заподіяно шкоди — ред.), і держава забере влиті в банк 155 мільярдів гривень, після чого банк буде негайно визнаний неплатоспроможним і буде ліквідований. Я сподіваюся, що такого сценарію ніхто не допустить, бо це просто фінансовий колапс», — заявила Гонтарева.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень. Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію «Приватбанку».

Схожі новини