Передплата 2024 ВЗ

Рецепти від читачів: сирник зі сливами

"Добра кухня" рекомендує

ДЛЯ ТІСТА:
  • 300 г борошна
  • 150 г вершкового масла або спреду
  • 1 яйце
  • 4 ст. ложки цукру
  • 2 ч. ложки розпушувача
  • ванільний цукор
ДЛЯ НАЧИНКИ:
  • близько 400 г слив
  • 500 г кисломолочного сиру
  • 200 мл сметани або жирних вершків
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 пакетик ванільного пудингу (або 30 г крохмалю+ванілін+дрібка солі)
  • 1 ст. ложка цукру + 1 ч. ложка кориці — для посипання

Розтерти масло з борошном і розпушувачем, додати решту інґредієнтів і замісити тісто. Покласти його в холодильник на 1 год.

Сливи розрізати навпіл (маленькі можна розрізати впоперек) і вийняти кісточки.

Сир протерти через сито або подрібнити в блендері. Додати цукор, сметану, збиті яйця і пудинг або суміш крохмалю з дрібкою ваніліну і солі.

Тісто розкачати і перенести у форму діам. 26 см або невелику прямокутну, рівномірно розподілити, формуючи бортик. Зверху викласти сирну начинку, розрівняти, потім занурити сливи, зрізом догори. Кожну сливу можна додатково присипати цукром, змішаним із корицею.

Випікати у духовці, розігрітій до 180 °C, до готовності, близько 40 хв.

Ганна Підсадочна, м. Івано-Франківськ.

Більше рецептів тут

Схожі новини