Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Філіппінах скасували навчання у школах через спеку

  • 01.05.2024, 22:00
  • 550

Аномальна спека на Філіппінах негативно впливає на школярів. Тому через високу температуру школи призупиняють роботу, а в дітей із бідних регіонів нема змоги приєднатися до онлайн-навчання

Фото Reuters
Фото Reuters

У різних регіонах Філіппін спека сягнула +50 ℃ ще у березні через погодний феномен Ель-Ніньо.

Це різке підвищення температури (на 5—9 °C) поверхневого шару води на сході Тихого океану.

Згідно із даними міжнародного дослідження систем освіти Programme for International Student Assessment, Філіппіни — на одному із найнижчих місць у світі з математики, природничих наук та читання, частково через роки неадекватного дистанційного навчання під час пандемії.

Міністерство освіти Філіппін заявило, що тисячі шкіл призупинили навчання через спеку. Йдеться про понад 3,6 мільйона учнів.

«У травні ми очікуємо більше призупинень занять через спеку. Ми спостерігаємо середню температуру понад +52 ℃, тож ви можете собі уявити, яким стресом це може бути для учнів», — заявив Ксерсес Кастро, радник з питань початкової освіти філіппінської організації «Врятуйте дітей».

Діти особливо вразливі до хвороб, повʼязаних зі спекою, таких як запаморочення, блювота і непритомність, коли вони тривалий час перебувають під впливом екстремально високої температури, наголошує філіал організації «Врятуйте дітей — Філіппіни».

Учні та вчителі занепокоєні щодо труднощів дистанційного викладання та навчання, особливо у бідних районах, де будинки не є сприятливими для навчання і можуть не мати доступу до якісного інтернет-звʼязку.

Схожі новини