Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найкорисніші для серця продукти

  • 01.05.2024, 23:00
  • 622

Відомо, що надто жирна та солодка їжа може негативно позначитися на здоров'ї серцево-судинної системи. Які ж продукти допомагають серцю?

Шпинат. Ця рослина дуже багата на вітаміни C і Е, необ­хідні для правильної роботи серця. Шпинат містить велику кількість бета-каротину, калію, кальцію, фолієвої кислоти та клітковини. Найбільш ефектив­ним способом вживання шпи­нату буде додавання до салату або прикрашання таких страв, як піца, паста чи омлет.

Насіння льону. Воно бага­те на марганець, ненасичені жирні кислоти омега-3, магній і клітковину. Його можна дода­вати у випічку, салати чи фрук­тово-овочеві коктейлі.

Вівсяні пластівці. Цей про­дукт багатий, насамперед, на за­лізо: 100 г вівсянки — це 20% цього мікроелемента від добової норми. Вівсяні пластівці багаті на марга­нець, мідь, магній та фосфор.

Бобові. Горох, квасоля, со­чевиця та інші бобові забез­печать вас магнієм, кальцієм, вітамінами групи В, фолієвою кислотою та клітковиною. Бо­бові також зменшують рівень шкідливого холестерину, тим самим знижуючи ризики хво­роб серцево-судинної системи.

Жирна риба. Лосось, сьомга, скумбрія, сардини, палтус, товстолобик — усі вони є пред­ставниками жирних сортів риби. Основна харчова цінність цих риб — високий вміст жирних кис­лот омега-3, які забезпечують захист судин, знижують рівень холестерину у крові, регулюють тиск та борються із запаленням.

Микола Воля.

Схожі новини