Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Разом із песиком привіз у резиденцію… бліх

Колишнього британського прем'єра Бориса Джонсона критикували на його батьківщині за багато речей. А тепер звинуватили у ще одному «гріху» — начебто з його вини у резиденції глави уряду Великої Британії розвелося багато… бліх

Борис Джонсон гуляє зі своїм песиком, який створив йому стільки проблем.
Борис Джонсон гуляє зі своїм песиком, який створив йому стільки проблем.

Про ці докори на адресу Джонсона повідомляє «ВВС-Україна».

Претензії до свого колеги ви­словила колишня прем'єрка Сполученого Королівства Ліз Трасс у книзі «Десять років для порятунку Заходу». За її слова­ми, після того, як із прем'єрської резиденції на Даунінг-стріт виї­хав Борис Джонсон, у цьому по­мешканні виявилося дуже бага­то бліх. Трасс зізналася, що коли вона 2022 року стала главою уря­ду, а відтак перебралася жити у прем'єрську резиденцію, не мо­гла спокійно ні спати, ні працюва­ти — все її тіло свербіло від бліх, якими була заражена квартира. І так тривало декілька тижнів.

А завинив у цьому, за її слова­ми, Діллен, пес Джонсона (поро­да джек-рассел-тер'єр). Цього собаку Джонсон узяв із притул­ку. Щоб вирішити проблему із паразитами, прем'єрські апар­таменти обробляли спеціаль­ним «антиблоховим» розчином.

Після Ліз Трасс у її службо­вій квартирі оселився міністр фінансів Джеремі Ґант. Побоюючись, що і йому надокучати­муть собачі блохи, головний казначей Великої Британії пі­шов на радикальний крок — ви­кинув усі килими, по яких ко­ли-небудь бігав Діллен, і за власний кошт придбав нові. Обнова обійшлася Ґанту в кру­глу копієчку. Але він був щасли­вий від того, що ніяка напасть йому більше не допікала, тож міністр міг, не відволікаючись, цілковито присвятити себе фі­нансовим справам Сполучено­го Королівства.

Схожі новини