Передплата 2024 «Добрий господар»

Меренговий рулет з малиною

Рецепт

Меренга: 150 г білків, 1 ч. ложка лимонного соку або винного оцту, 250 г цу­кру, 50 г кокосової струж­ки, мигдальні пелюст-ки.

Крем: 250 г маскарпо­не, 30 г цукрової пудри, 200 г жирних вершків, 200−250 г свіжої малини.

Білки збити на стійку піну, додати ли­монний сік. Поступово потрохи додавати цукор і збити на міцну піну. Додати коко­сову стружку, перемішати.

Деко застелити пергаментним папе­ром, рівномірно розподілити меренгу, присипати мигдальними пелюстками і випікати за температури 180°C 25 хв до злегка золотистого кольору. Переверну­ти готову меренгу на фольгу і залишити до охолодження.

Для крему збити вершки. З'єднати маскарпоне з цукровою пудрою. Зміша­ти вершки і маскарпоне до однорідності, добре вимішуючи лопаткою.

Розподілити крем по мерензі, за­лишивши вільним кілька сантиметрів з одного краю. На крем викласти ягоди і згорнути у рулет за допомогою фольги. Загорнути готовий рулет у фольгу і по­ставити в холодильник на 2 год.